Zaključni pevski recital Filipa Suhadolca

V torek, 4. junija 2024, se je učenec solopetja Filip Suhadolc predstavil na zaključnem pevskem recitalu, s katerim je sklenil sedemletno šolanje na Glasbeni šoli Matije Tomca. 

Filip je svoj pevski talent prvih pet let razvijal v razredu prof. Barbare Tišler, zadnji dve leti šolanja pa je znanje nadgrajeval pri prof. Marti Močnik Pirc.

Na recitalu je ob klavirski spremljavi prof. Primoža Bratine izvajal skladbe, ki so mu v času šolanja najbolj prirasle k srcu: od baročnih oratorijskih arij G. F. Händla in J. S. Bacha do samospevov W. A. Mozarta, G. Faureja, R. Schumanna, S. Rachmaninova in R. Straussa.

Zapel je tudi v duetu s sopranistko Jano Poredoš ter v komornih zasedbah, v katerih je zelo rad muziciral. Z mešanim kvartetom, kjer so se mu pridružili sopranistki Lucija Kovač in Barbara Tišler ter basist Rok Kotar, so izvedli priredbe skladb Cvetje v jeseni in Spominčice. S fantovskim kvartetom, v katerem sodelujejo še tenorist Dominik Dobnik, baritonist Žan Penič in basist Janez Mehle, pa so zapeli Schubertovi skladbi Liebe in Die Nacht.

Kot posebna gosta sta se predstavila tudi harmonikaš Gabrijel Voje ter sopranistka Lucija Kovač, prav tako naša bivša učenka, ki zaključuje pevsko šolanje na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani.

Filipu želimo, da bi svoj pevski talent še naprej negoval in s svojim petjem razveseljeval srca poslušalcev.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content